Hazine Müsteşarlığınca desteklenen yatırım teşvik danışmanlığı nedir ve hangi destek unsurları sağlar bunları inceleyelim.

Yatırım Teşvik Danışmanlığı Nedir?

Kendisine yeni iş alanı yaratmak isteyen ya da daha önceden olan bir iş alanının desteklenmesini isteyen vatandaşların belki de ilk defa duyduğu bu danışmanlık hakkında akıllarında yatırım teşvik danışmanlığı nedir? tarzında sorular vardır. Yeni başlayacak olan her iş için ya da mevcut olan işleri desteklemek amacıyla Hazine Müsteşarlığı tarafından desteklenen Yatırım Teşvik Danışmanlığı başvuranların hangi teşviklerden yararlanabileceği, yararlanabilecek imkanlardan yararlandığı ya da yararlanabileceğinin incelenmesi ve teşvik belgesinin alınması konularında hizmet sağlayan bir danışmanlık sistemidir.

Yatırım Teşvik Danışmanlığı Hangi Destek Unsurları Sağlar?

Yatırım Teşvik Danışmanlık hizmeti finansman alanında faiz desteği sağlanması, istihdam alanında SGK primi desteği ve vergi alanında KDV desteği gibi birçok alanda destek sağlar.

Bu desteklerden yararlanmak için Yatırım Teşvik Belgesine sahip olmanız gerekmektedir. yatırım teşvik belgesi için danışmanlık hizmetlerinin yardımı ile başvuru dosyası hazırlayıp bakanlığa sunulması gerekmektedir. Yatırım Teşvik Belgesi almak ve bu desteklerden yararlanmak her yatırımcının hakkıdır

Evrakları topladınız, başvurunuzu yaptıktan sonra artık sadece beklemelisiniz. Belgenizi aldıktan sonra yeni kurulan işiniz için ya da olağan işiniz için arz güvenliği sağlanmış olacak.  İşveren olarak faiz desteği, gümrük vergisi muafiyeti gibi yararlanacağınız teşviklerle yatırım konusunda daha güvenli adımlar atabilirsiniz. Teşvik belgesinin süresi sadece 3 yıldır ama ek süre ile bu süre 4.5 yıla kadar çıkmaktadır.

Eğer yeni iş kurma hayalleriniz varsa bu hayallerinizi gerçekleştirmek için çekinmeyin. Çünkü yatırım teşvik danışmanlığı sayesinde alacağınız destekle hayallerinize artık bir adım daha yakınsınız. Bu hizmetin en önemli noktası ise bu teşviğin devlet tarafından desteklenmesi. Yani aslında devlet istihdam yaratmak için yatırımcılara faiz desteği sağlarve SGK prim ödemeleri yapar ve vergisel destek sağlar. Artık düşünmeniz gereken tek şey hangi iş alanına yatırım yapmak istediğiniz.Gerisini Yatırım Teşvik Danışmanlığı sizin için düşünecektir.Çünkü yatırım teşvik danışmanlığı hizmetleri yeni istihdam alanları yaratma konusunda cesur adımlar atabilmek için teşvik sağlar.